«Όσο η Ευρώπη καθυστερεί να λάβει αποφάσεις, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

Όπως επισήμανε, δεν αποτελεί δικαιολογία η εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία, που προβάλλεται ως αιτιολογία για την καθυστέρηση της λήψης αποφάσεων, ενώ χαρακτήρισε τους ευρωπαίους ηγέτες «κατώτερους των περιστάσεων».

« Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων, παραβλέποντας τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας για ολόκληρο το οικοδόμημα της» τόνισε.

Κάλεσε, παράλληλα, τους ευρωπαίους εταίρους να σταματήσουν να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται μόνο ως δανειστές και να κατανοήσουν ότι ο πολιτικός χρόνος δεν συμβαδίζει με τον πραγματικό χρόνο των αγορών. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα «πρώτα αρνητικά μηνύματα» από τις αγορές με την υποβάθμιση της Γαλλίας, αλλά και τις προβλέψεις για ύφεση ακόμη και στον πυρήνα της ΕΕ, στη Γερμανία και στους βόρειους συμμάχους της.

«Η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι ζήτημα ολόκληρης της ΕΕ, από τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας έχει πλέον αποδείξει την αξιοπιστία της, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις της, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές για την ελληνική κοινωνία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μίχαλος.


naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook