Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις εργαζομένων την Πέμπτη, στις 12.30 μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και συγχρόνως κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 για την πρωινή βάρδια, και από τις 14:00 έως τις 17:00 για την απογευματινή βάρδια.

Μία δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται στις 13.30, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο και της τρίωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αυτήτ η φορά από καθηγητές που διεκδικούν δεδουλευμένα.

Σύμφωνα με το ΔΣ της ΟΝΜΕ, για πολλούς καθηγητές που συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου -στη διδακτική πράξη ως επιμορφωτές- η ελληνική Πολιτεία αθετεί ήδη συμφωνημένους όρους. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το υπουργείο «αγνοεί και ακυρώνει υπογεγραμμένες συμβάσεις και επί της ουσίας εξαπατά τους συναδέλφους, που δούλεψαν μέχρι σήμερα και αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων».

Επίσης η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν. Απαίτησε το διορισμό εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα μαθησιακά κένα.

Ταυτόχρονα κάλεσε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές να οργανώσουν διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για να μην γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook