Τον κίνδυνο διαρροής καυσίμων από ένα πλοίο που βυθίστηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες στον Δούναβη στα ανοιχτά της πόλης Ρούσε επισήμανε σήμερα η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος WWF, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει \”σοβαρές επιπτώσεις\” στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πλοίο ναυάγησε στις 9 Νοεμβρίου, έχοντας στις δεξαμενές του 20 τόνους καυσίμων, όμως μόλις χθες έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του ατυχήματος αυτού. Ο επικεφαλής των λιμενικών αρχών του Ρούσε, Γκεόργκι Ιβάνοφ, εξήγησε ότι οι αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν τον κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων του ποταμού αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αντλήσουν τα καύσιμα.

\”Μέχρι τώρα δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου στον Δούναβη\”, είπε μιλώντας στη δημόσια βουλγαρική τηλεόραση BNT. Το WWF τονίζει την ανακοίνωσή του ότι τα πετροχημικά προϊόντα σχηματίζουν ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του νερού, εμποδίζοντας το οξυγόνο να περνά και οδηγώντας σε ασφυξία τα ψάρια και τους άλλου υδρόβιους οργανισμούς. \”Οι πετρελαιοκηλίδες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα άγρια υδρόβια πτηνά. Τα φτερά τους χάνουν την αδιάβροχη προστασία τους και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους. Η τοξικότητα των πετρελαϊκών προϊόντων μπορεί επίσης να σκοτώσει τα πουλιά\” σημειώνει η οργάνωση.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook