Την παραίτησή του στον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο έθεσε την Πέμπτη ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιάννης Αβαριτσιώτης.

Χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση στο υπόλοιπο πρυτανικό σχήμα ο αντιπρύτανης ηλεκτρονικά ειδοποίησε:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι έχω ήδη ενημερώσει τον Πρύτανη ότι πριν λίγες ώρες κατέθεσα αυτοπροσώπως την αμετάκλητη παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπρύτανη στο Γραφείο του Αξιότιμου Υπουργού Παιδείας».

«Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή που δείξατε στα στραβά που οπωσδήποτε έχω κάνει στη θητεία μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο Πολυτεχνείο Μας. Με Εκτίμηση, Αβαριτσιώτης» καταλήγει η επιστολή του κ. Αβαριτσιώτη

Χωρίς να είναι επιβεβαιωμένοι από τον ίδιο τον πρώην αντιπρύτανη οι ακριβείς λόγοι παραίτησης ενδέχεται να εστιάζονται στο εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ΕΜΠ , λόγω των εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικότερα για την εφαρμογή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήδη έχουν αναβληθεί τέσσερις συνεδριάσεις του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος από καταλήψεις φοιτητών και αντιδράσεις καθηγητών., με αποτέλεσμα να μην έχει εκλεγεί ακόμα Συμβούλιο Διοίκηση. Η επόμενη συνεδρίαση των οργάνων του Ιδρύματος έχουν προσδιορισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, σε συνδυασμό με συνεδρίαση συγκλήτου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook