Μέσα στο ποτάμι στη Νέα Δημητριάδα κάτω από την γέφυρα έστησε το σπιτικό της μια οικογένεια Βουλγάρων… Από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύουν στους δρόμους και μετά επιστρέφουν στο αυτοσχέδιο σπίτι τους…

«Από το Δήμο είστε;» ρωτούσαν περίοικοι και καταστηματάρχες όταν φωτογραφίζαμε το αυτοσχέδιο σπίτι της οικογένειας Βουλγάρων. «Αυτά τα έχουν φέρει τρεις – τέσσερις μέρες τώρα και μένουν εδώ κανονικά», έλεγαν.

Όπως διευκρίνιζαν, στις αρχές περίπου της εβδομάδας η οικογένεια πήγε στο ποτάμι και άρχισε να στήνει το… νοικοκυριό της. Στην αρχή έβαλαν μόνο τη σκηνή και στη συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα.

«Αρχικά είδαμε μια σκηνή. Βέβαια αν δεν προσέξεις, δεν φαίνεται, γιατί έχουν κρυφτεί κάτω από την γέφυρα και δεν μπορείς να τους διακρίνεις, ούτε να καταλάβεις ότι υπάρχει εκεί κόσμος που ζει, αν δεν πας παράλληλα στο ποτάμι και σκύψεις για να δεις ότι είναι εκεί», λέει επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο σημείο.

Στη συνέχεια η οικογένεια έφερνε σιγά – σιγά πράγματα. Στρώματα, καρέκλες, διάφορα, ό,τι είχαν και ό,τι έβρισκαν… «Τους βλέπαμε και τους βλέπουμε ακόμα που φέρνουν διάφορα. Καρέκλες, πριν δύο μέρες περίπου φέρανε και ένα στρώμα, κουβέρτες. Τα φέρνουν συνήθως το βράδυ που επιστρέφουν, αλλά καμιά φορά έρχονται μέσα στη μέρα αφήνουν πράγματα και ξαναφεύγουν».

Γύρω – γύρω σκουπίδια και δυσοσμία – δεν καθαρίζει κανείς και λογικό είναι – με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τόσο η υγεία των ίδιων των Βουλγάρων, όσο και των περιοίκων.

Κάτοικος της περιοχής, η κ. Ιωάννα Γ., αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα σημειώνει ότι «πετάνε τα σκουπίδια τους, χρησιμοποιούν το χώρο του ποταμού για τις ανάγκες τους. Όλα αυτά όσο συγκεντρώνονται και όσο κάνει ζέστες μυρίζουν και μαζεύουν έντομα».

Η ίδια προσθέτει: «Ρωτήσαμε αν είστε από το Δήμο, γιατί νομίζαμε ότι ήρθατε να τους πείτε να τα μαζέψουν να φύγουν. Εκτός από το ζήτημα της καθαριότητας η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να είναι δίπλα στις δουλειές και τα σπίτια μας. Μπορεί οι άνθρωποι να είναι οι καλύτεροι και οι πιο τίμιοι, αλλά με τόσα που ακούμε κάθε μέρα ανησυχούμε. Βέβαια μια εβδομάδα περίπου τώρα πρόβλημα δεν μας έχουν δημιουργήσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook