Η Γερμανία έχει κερδίσει μέσω της ευρωκρίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, υπολογίζοντας ότι αυτό θα κόστιζε στο Βερολίνο 17,5 δισ. ευρω.

Υπολόγισε δε τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος για τον Γερμανό φορολογούμενο από μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους της τάξης του 50%.

«Θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι και η Γερμανία, μέσω της ευρωκρίσης και των χαμηλών επιτοκίων που συνδέονται με αυτήν, έχει εξοικονομήσει επίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ», διευκρίνισε ο διακεκριμένος Γερμανός οικονομολόγος, μιλώντας στην Saarbruecker Zeitung.

Ρ.Μπρούντερλε: η διάσωση θα κοστίσει

«Φυσικά η διάσωση της Ελλάδας θα κοστίσει χρήματα», δήλωσε την Πέμπτη στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό RBB ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε.

«Φυσικά και στο τέλος θα στοιχίσει χρήματα. Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς επιβάρυνση και για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Το να το απέκρυπτε αυτό κανείς θα ήταν ανέντιμο», δήλωσε ο κ. Μπρούντερλε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να φθάσει στο σημείο να αναχρηματοδοτείται στην κεφαλαιαγορά χωρίς να λαμβάνει οικονομική βοήθεια.

«Πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος για κάτι τέτοιο, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί με ακρίβεια», σημείωσε.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ