Πικετοφορία με κεντρικό σύνθημα '' Καταγγέλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας'' πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους δρόμους του Ρεθύμνου. Τα μέλη το Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση του Ισραήλ και τους συμμάχους της για τις παρεμβάσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας, που στοιχίζουν καθημερινά τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστίνιους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους και στη συμμετοχή της Ελλάδας σαν μέλος του ΝΑΤΟ στις ιμπεριαλιστικές αυτές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ανακοινώσεις στα μαγαζιά της πόλης, καθώς και σε περαστικούς πολίτες.

Η ανακοίνωση που διανεμήθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε μέσω θάλασσας και ξηράς σε πάνω από 156 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Έχει ξεκινήσει ένα νέο κύκλο τρομακτικής αιματοχυσίας προκαλώντας τον θάνατο Παλαιστινίων, το μακροχρόνιο θύμα της ιμπεριαλιστικη΄ς πολιτικής του Ισραήλ και των συμμάχων του, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το επιθετικό σχέδιο ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, μέρος της γενικότερης ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, ενάντια στη Συρία και το Ιράν, θα πρέπει να λήξει τώρα άμεσα.

Είμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

• Να ακυρώσει τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ.
• Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της χώρας μας για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή.
• Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Άκτιο και Άραξο.
• Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές».