Στο Διαδίκτυο θα δημοσιεύσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λίστα με 1.225 ακίνητα του στρατού προς αξιοποίηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Δημήτρη Ελευσινιώτη στην Βουλή, η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία και θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.

«Το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται στα 1.225», δήλωσε ο κ. Ελευσινιώτης και εξήγησε πως «αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα ώστε να μην λέμε μόνο που βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013».

Εξήγησε μάλιστα ότι πρωταρχικός σκοπός «είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας τα χρήματα θα οδηγούνται στο ΓΕΣ και αυτό με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση θα προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων.

«Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός και σημείωσε ότι η 6μελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους 2 υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook