Η αποκάλυψη τής νέας Aston Martin Vanquish έγινε τρεις μήνες νωρίτερα, και στη συνέχεια παρουσιάστηκε σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά.

Το εμπορικό του ντεμπούτο προγραμματίζεται για τις αρχές του 2013, αλλά πριν η Vanquish θα βρεθεί και σε μια επίσημη έκθεση αυτοκινήτου.

Η έκθεση της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την πανέμορφη Aston Martin είναι αυτή του Λος Άντζελες που ανοίγει τις πύλες της, την επόμενη εβδομάδα.

«Η νέα Vanquish έχει ‘αιχμαλωτίσει’ τη φαντασία των πελατών και των θαυμαστών σε όλη την περιοχή καθώς είχε πραγματοποιήσει ένα τουρ στη χώρα, λαμβάνοντας μια θετική ανταπόκριση. Σε συνεργασία με τον εταιρικό αντιπρόσωπο, η διεθνής έκθεση του Λος Άντζελες είναι η τελική στάση για το 2013 πριν την έναρξη των πρώτων αποστολών τη νέα χρονιά», λέει ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού τμήματος της Aston Martin, Julian Jenkins.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο βρετανικό sportscar είναι ελαφρύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, εξαιτίας της χρήση ανθρακονήματος. Το υπεραυτοκίνητο κινεί ο 6λιτρος V12 κινητήρας που χρησιμοποιείται στην DBS. Για την περίπτωση της Vanquish παράγει επιπλέον 55 ίππους, φτάνοντας του 565. Επιτυγχάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4,1 δευτ. και η τελική αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα.

Η αρχική τιμή στις ΗΠΑ, αγγίζει τα 279.995 δολάρια, ήτοι 217.798 ευρώ.

newsbeast.gr