Επανεξετάζει την κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά το οικονομικό επιτελείο της κυβερνήσεως και η Διακομματική Επιτροπή για θέματα φορολογίας καθώς εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνεται πως σήμερα το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παΐδια του φορολογούμενου και κατά 3.000 για κάθε ένα από τα επόμενα παιδιά.

Το άρθρο 4 § 5 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι «οι Έλληνες πολίται συνεισφέρουν αδιακρίτως εις τα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων των».

Σημειώνεται πως η κατάργηση του αφορολογήτου θα εξίσωνε όσους έχουν παιδιά με εκείνους που δεν έχουν και θα καθιστούσε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο φόρο εισοδήματος αντισυνταγματικές.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Γιώργος Ιωαννίδης πρότειναν να υπάρξει έκπτωση φόρου για όσους έχουν παιδιά θέμα το οποίος ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ματραγάνης δεσμεύθηκε να εξετάσει.

Πάντως, η κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά προβλέπεται στο Μνημόνιο και όποια αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook