Ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος εκτιμά ότι το 2014 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης, θεωρώντας επίσης ότι στο τέλος του επόμενου χρόνου η ελληνική οικονομία θα έχει ανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Για μία χώρα εντός νομισματικής ένωσης, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της απώλειας ανταγωνιστικότητας εκτός από την εσωτερική υποτίμηση», τονίζει ο Γ.Προβόπουλος.

Απαντά δε κατηγορηματικά «όχι» στην ερώτηση εάν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το πρόγραμμα, λέγοντας: «Θέλω να θυμίσω σε όπσους ίσχυρίζονται ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός νομισματικής ένωσης, ότι στο παρελθόν οι υποτιμήσεις της δραχμής δεν είδαν θετικά αποτελέσματαα στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη… επειδή έλειπαν οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η αναποφασιστικότητα βλάπτει, γιατί, συντηρεί την αβεβαιότητα. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι η απόφαση του Εurogroup τη Δευτέρα «θα αλλάξει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook