Τελευταία ενημέρωση: 14:40

Συνεχίζουν την επίσκεψή τους στη Κρήτη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Χρήστος Παππάς, με δεύτερο σταθμό το Ηράκλειο και συγκεκριμένα τη Χερσόνησο όπου νωρίτερα επικράτησε ένταση.

Λίγο πριν τις 12 το κλιμάκιο του συνδέσμου με τους τρεις βουλευτές έφτασε στο  ξενοδοχείο Belvedere της Χερσονήσου, όπου περίπου στη 13:00 ξεκίνησαν τις ομιλίες τους παρουσία κόσμου.

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται επι ποδός καθώς μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, φορείς και συλλογικότητες του νομού έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι βουλευτές, φωνάζοντας συνθήματα.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ με κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται σε σημείο κλειδί ώστε να εμποδίσουν την προσέγγιση διαδηλωτών προς το χώρο του ξενοδοχείου.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και να έρθουν αντιμέτωποι με τους αντιεξουσιαστές, με τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να σημειώνει πως "δεν είναι δυνατόν 50 και 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος", συμπληρώνοντας ότι είναι παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, που δεν συλλαμβάνουν διαδηλωτές σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ειρηνική διαδήλωση. Την ίδια ώρα έκανε λόγο για φθορές που προκλήθηκαν σε οχήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις του Η. Κασιδιάρη
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν την μίνι - περιοδεία τους από τα Χανιά  όπου πραγματοποίησαν ανοιχτή ομιλία (με τη συμμετοχή και του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση) έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Τζανακάκη, παρουσία συγκεντρωμένου κόσμου (δείτε ΕΔΩ), ενώ την ίδια ώρα βρίσκοταν σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση σε απόσταση αναπνοής από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Όλα όμως κύλησαν ομαλά, χάρης και στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που ήταν ισχυρές προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Η. Κασιδιάρη από τα ΧανιάΑπό τη συγκέντρωση στα Χανιά


Αντισυγκέντρωση την ώρα των ομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 μμ φορείς και συλλογικότητες των Χανίων ξεκίνησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε απόσταση λίγων μέτρων από την συγκέντρωση της Χ.Α.
(φωτο Kritifm)

Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων σε ολόκληρη την οδό Τζανακάκη, απο το ύψος του Δημοτικού Κήπου , μέχρι το τέλος της στην Δημοτική Αγορά, ενώ είχαν κλειστεί και όλοι οι κάθετοι δρόμοι κατα μήκος της οδού Τζανακάκη.

Στόχος της αστυνομίας ήταν – σε κάθε περίπτωση – να μην έρθουν «τετ α τετ» οι συγκεντρωμένοι και από τις δύο πλευρές.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η κυκλοφορία σε όλες τις οδού είχε αποκατασταθεί πλήρως.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook