Οκτώ χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας και εθνικότητας, ανάμεσά τους και αρκετοί ομογενείς, θα απολαύσουν αύριο, ημέρα της μεγάλης γιορτής των Ευχαριστιών, ένα ζεστό, πλούσιο, ανθρώπινο γεύμα, χάρη στον Νίκο και τη Βούλα Μανώλη.

Για 19η χρονιά, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, φέτος η οικογένεια Μανώλη από το Ντρέικετ της Μασαχουσέτης, που έχει στην ιδιοκτησία της ένα εστιατόριο, διένειμε δωρεάν 1.850 γαλοπούλες και τσάντες γεμάτες με όλα τα απαραίτητα υλικά για το μαγείρεμα ενός αξιοπρεπούς και ανθρώπινου γεύματος.

Στους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες, που ετοίμαζαν τα πακέτα για τη μεταφορά τους σε οικογένειες, αλλά και σε ιδρύματα όπως οίκους ευγηρίας, προστέθηκε και ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας χόκεϊ «Μπρούινς» της Βοστώνης, ο Μιλάν Λούσικ.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν φανταστεί ποτέ στη ζωή τους ότι θα έφταναν στο σημείο να δεχθούν βοήθεια, αλλά σήμερα δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μανώλης.

Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια όλο το κόστος το κάλυπτε η οικογένεια Μανώλη, που σήμερα έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Manolis Family Foundation».

Το έργο αυτό της έμπρακτης αγάπης και φιλανθρωπίας, το οποίο ο κ. Μανώλης έχει ονομάσει Project Helping Hands, έχει τις ρίζες του βαθιά στην καρδιά του κ. Μανώλη, από τότε που ήταν μικρό παιδί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook