Μετ' εμποδίων αρχίζει αυτή την εβδομάδα, ο διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι.

Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη 12:00 με 4:00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους όσο διαρκεί ο διάλογος με το υπουργείο Μεταφορών.

Η πρώτη επαφή με τους συνδικαλιστές του Μετρό και του Τραμ, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους όσο διαρκεί ο διάλογος, πιθανώς να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Ο υπουργός Μεταφορών, Δ.Ρέππας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος «με το επιβατικό κοινό σε ομηρία».

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο κ.Ρέππας τονίζει ότι «στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι».

Και προσθέτει, «αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις».

Παράλληλα ο κ. Ρέππας στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συνδικαλιστές, λέγοντας ότι «τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και πως αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα». 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες προγραμματίζεται για την Τρίτη στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια.

in.gr