Σήμερα στις 11 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης.
Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 26/3, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Ιδρύματος Ελ.Βενιζέλος, στη Χαλέπα Χανίων με τις απονομές των βραβείων του Θ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Τα βραβεία φέτος απονεμήθηκαν ως εξής :

▪ Α΄ βραβείο, Βαρβάρα – Μαρία Κουλαουζίδου, Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, Αθήνα

▪ Β΄ βραβείο, Διονύσης Ασημιάδης, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

▪ Γ΄ βραβείο, Ανέστης Τσιαρτσιανίδης, 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Επίσης ως νέοι εταίροι του ιδρύματος αναγορεύτηκαν οι : Δήμος Καλλιθέας . Σύνδεσμος Κρητών Καλλιθέας . Σύλλογος Κρητών Ν. Πέλλας «Ο Ψηλορείτης» . Βεργανελάκης Μιχάλης, Δικηγόρος και Κακαβελάκης Δημήτρης, συγγραφέας.

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων και της εκδήλωσης ήταν και φέτος οι μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκης και Δαμασκηνή Εμμ. Μιχαηλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook