Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε για έβδομο κατά σειρά μήνα το Νοέμβριο, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μειώνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο αριθμός των ανέργων -εποχιακά προσαρμοσμένος- αυξήθηκε κατά 5.000 σε 2,929 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6,9%.

Το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο χαμηλότερπ επίπεδο της 20ετίας, κάτι που τονώνει τις δαπάνες των νοικοκυριών και περιορίζει την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας.

«Η αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία είναι εξαιρετικά περιορισμένη και προσφέρει μία καλή βάση για την οικονομία», δήλωσε οικονομολόγος γερμανικής τράπεζας προς το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας:

«Αν οι άνθρωποι έχουν εργασία και κερδίζουν χρήματα, έχουν και χρήματα να ξοδέψουν και αυτό θα αντισταθμίσει κάποια από τα προβλήματα στις επενδύσεις».

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Σεπτέμβριο.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, αλλά οι τελευταίες εκθέσεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη μπορεί να σταματήσει στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές περιορίζεται.

 

in.gr