Η νεοσυσταθείσα ομάδα «Τ.Α.Δ.Ε – Τέχνη – Ανακύκλωση – Δημιουργική Εκπαίδευση» του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων έχει ξεκινήσει, με μεγάλη ανταπόκριση, την υλοποίηση κύκλων με βιωματικά σεμινάρια και δράσεις, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου.

Σκοπός της ομάδας αλλά και της Δημοτικής Αρχής είναι η επαναφορά στην καθημερινή ζωή της ξεχασμένης οικοτεχνίας, η συλλογική δράση, η αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών, η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική και συναισθηματική υγεία αλλά και το οικονομικό όφελος όλων των εμπλεκόμενων, είτε είναι αυτοί «δάσκαλοι» είτε είναι «μαθητές»…

Οι δράσεις αναπτύσσονται από υλικά – ως επι τω πλείστον άχρηστα – που προσφέρονται από την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας έτσι την «δημιουργική ανακύκλωση» ως τρόπο ζωής. Τα θέματα των σεμιναρίων αφορούν την οικοτεχνία, τον πολιτισμό, την λαογραφία και την τέχνη και πραγματοποιούνται στο χώρο της παιδικής χαράς Αρχανών.

Για τη δράση αυτή συνεργάζονται :

• Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας
• Τα μέλη της Α.Μ.Κ.Ε. «παλαιά αγορά»
• καθώς και άλλα φυσικά πρόσωπα

Ειδικότερα υλοποιούνται τα παρακάτω προγράμματα :

• «υφαντική τέχνη»
• «μαλλί & φαντασία»
• «δημιουργική μεταποίηση»
• «σου δείχνω μου δείχνεις»

Έτσι θεωρούμε ότι ανταλλάσσεται και διαχέεται η γνώση που ως τώρα διαφυλασσόταν με το «χρυσό λουκέτο».

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων και η ομάδα «Τέχνη-Ανακύκλωση-Δημιουργική Εκπαίδευση – Τ.Α.Δ.Ε.», διοργανώνει το πρώτο παζάρι με τα εκθέματά της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ε.Α.Π., στις Αρχάνες.

Η έκθεση – παζάρι θα λειτουργεί τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου (1,2/12, 8,9/12 & 15,16/12) από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook