Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και παρουσίαση νέων εκθεμάτων.

Στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής και στις 19:30, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επετειακή ομιλία με θέμα «1913 – 2012: 99 χρόνια εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης» που θα εκφωνήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Νικολακάκης και η εκδήλωση θα κλείσει με τις αναγορεύσεις, σε εταίρους του Ιδρύματος, των π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, Χρίστου Θεοδόλου, Στέφανου Λεκανίδη, Αντώνη Πιταριδάκη, Ευάγγελου Σπανουδάκη, Ένωσης Κρητών Ν. Φλώρινας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook