Τελευταία ενημέρωση: 20:07

Σημαντική επιτυχία ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ύστερα από μια συντονισμένη επιχείρηση που διεξήχθη σε Χανιά και Αθήνα.

Αρχικά συνελήφθη ένας 38χρονος Αλβανικής υπηκοότητας, ως "εγκέφαλος" εγκληματικής οργάνωσης που είχε σκοπό την διακίνηση και εμπορία όπλων και ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Ο Αλβανός συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και με τη συνεργασία αστυνομικών από την Αθήνα.

Στη συνέχεια, οι διωκτικές αρχές που κάτω από άκρα μυστικότητα, ερευνούσαν εδώ και αρκετό καιρό τις κινήσεις της σπείρας, έκλεισαν ραντεβού για αγοραπωλησία ναρκωτικών με μέλος της οργάνωσης.

Για τη συναλλαγή έφτασε σήμερα το πρωί στα Χανιά από την Αθήνα, ένας 49χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν γνώριζε ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα πουλούσε  χασίς ήταν αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ'αυτοφώρω με 22 κιλά χασίς, που είχαν προσυμφωνηθεί για τη συναλλαγή, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων δύο μελών της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας διέθεταν καταστήματα στην Αθήνα ως "βιτρίνα" πίσω από τα οποία έκρυβαν τις παράνομες δραστηριότητές τους και πραγματοποιούσαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, σε υποθέσεις μάλιστα που ξεπερνούν τα όρια της Κρήτης, και αφορούν εγκληματικές οργανώσεις με πανελλαδική δράση.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων εγκληματική ομάδα, που είχε σκοπό την διακίνηση και εμπορία όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν σε Αθήνα και Χανιά δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα .
Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης , εκ των οποίων ένας 52χρονος ημεδαπός και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, μετά από επικοινωνία με τον 38χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας (αρχηγικό μέλος της ομάδας), κατάφεραν την επίτευξη «συμφωνίας» για αγορά όπλων και ναρκωτικών ουσιών, κανονίζοντας συνάντηση με μέλος της οργάνωσης στα Χανιά.

Σήμερα (30-11-2012) το πρωί, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή των Χανίων, ο 49χρονος ημεδαπός παρέδωσε σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά είκοσι δύο κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη (22.250 gr) έναντι του χρηματικού ποσού των δέκα επτά χιλιάδων (17.000) ευρώ.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και συνέλαβαν τον 49χρονο, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης επικοινωνίας σε εμπορία ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με ένας 52χρονο ημεδαπό και άλλο άτομο αγνώστων στοιχείων, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και όπλων στην Επικράτεια.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν άλλων ατόμων εμπλεκόμενων στην εγκληματική ομάδα.