Mέσα σε κλίμα συγκίνησης εψάλη σήμερα για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, που βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου και που παρέμενε κλειστός λόγω των έργων.

Στη Θεία Λειτουργία Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και την παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και πολλοί πιστοί που έσπευσαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Ναός λειτουργεί ξανά ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Στην ομιλία του ο κ. Κουράκης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους πολίτες που παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία τόνισε ότι αναβαθμίζεται η ιστορική αυτή συνοικία της πόλης με έργα και στους όμορους δρόμους όπως την Νικ. Πλαστήρα τα οποία θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ σε συνδυασμό και με το Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο βρίσκεται κάτω από τα Ενετικά τείχη στο Μαρτινέγκο το τάφο του Καζαντζάκη και ανάμεσα στις Πύλες Μακάσι και Ιησού θα αποτελέσει κύτταρο Πολιτισμού αλλά και ένας πνεύμονας δημιουργίας και κριτικής σκέψης.

Ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου είπε ότι οι τρείς πτέρυγές του θα ξεκινήσουν σταδιακά να δίδονται σε χρήση ενώ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων, ενός από τα μεγαλύτερα Δημοτικά πάρκινγκ της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook