Παγκόσμια ημέρα η σημερινή των ατόμων με αναπηρία που αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων τους και μια ζωή επί ίσοις όροις.

Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο των ΑΜΕΑ στην πλατεία Ομονοίας.

Όπως αναφέρει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων «δεν είναι γιορτή, αλλά ημέρα διεκδίκησης αξιοπρέπειας και τιμής».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και τη στιγμή, μάλιστα, που το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών τους είναι χαμηλότερο από τα υπόλοιπα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΜΕΕΑ, με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

«Θεωρητικά θα ήταν ημέρα ευαισθητοποίησης. Θεωρητικά θα ήταν ημέρα γιορτής. Στην πράξη όμως;

Το κόστος διαβίωσης των ΑμεΑ για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι 3πλάσιο βάση στατιστικών ερευνών. 185.000 ΑμεΑ βρίσκονται χωρίς εκπαίδευση και Υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Με πρόσχημα την «οικονομική κρίση», γίνονται περικοπές επιδομάτων και συντάξεων των ΑμεΑ, σταματούν οι πληρωμές σε φάρμακα, θεραπείες και αναπηρικά βοηθήματα, μειώνεται η χρηματοδότηση των Κέντρων Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών, απολύονται εργαζόμενοι....

Η 3 Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα αξιοπρέπειας και τιμής, είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι Εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Αποκατάσταση στην Ειδική Αγωγή στηρίζουν τις Οικογένειες και τα Άτομα με Αναπηρία στις διεκδικήσεις τους για Ισότητα και Αξιοπρέπεια. Ας μην επιτρέψουμε να γίνουν τα Άτομα με Αναπηρία τα εύκολα θύματα μιας νέας σφαγής από την τρικομματική κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε.».

real.gr