Tο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων (Λ.Τ.Ν.Χ.) συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη Ευρωπαϊκή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Med 2012, από τις 27 ως τις 29/11/2012 στη Μασσαλία της Γαλλίας προβάλλοντας το λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά γενικότερα ως προορισμό κρουαζιέρας σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών και πρακτόρων κρουαζιέρας.

Στην αποστολή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κ. Μπροκαλάκης, η Διευθύντρια κα. Στ. Μανιουδάκη και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Αρ. Σκουμπάκη, ενώ την αποστολή πλαισίωσε εκ μέρους του Δήμου Χανίων η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα. Μ. Κοκκινάκη. H συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού κρουαζιέρας στην οποία συμμετέχουν τα λιμάνια-προορισμοί κρουαζιέρας και οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Με τη δράση αυτή το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, ακολουθώντας την πρακτική των λιμανιών κρουαζιέρας της Ευρώπης και της Αμερικής, προβάλλει στις εταιρείες κρουαζιέρας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει το λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός «Χανιά» τόσο στα πλοία όσο και στους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και πράκτορες, στους οποίους έγινε παρουσίαση των βελτιώσεων που έχουν γίνει στο Λιμάνι της Σούδας, όπως ο χώρος υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας, των έργων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν μέχρι το 2015, καθώς και της πόλης των Χανίων και του Νομού συνολικά, με αποτέλεσμα τη θετική ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Royal Caribbean με την αποστολή του Λιμενικού Ταμείου γνωστοποίησε το πρόγραμμα της εταιρείας για το 2013 και το 2014 με συνολικό αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας τουλάχιστον 37 και 29 αντίστοιχα, δείχνοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να λαμβάνει σταθερά υπ’ όψιν της το λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά κατά τον σχεδιασμό των δρομολογίων της. Στον αριθμό αυτόν θα προστεθούν βέβαια και οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων των άλλων εταιρειών που έχουν ως προορισμό το λιμάνι της Σούδας και το Ενετικό λιμάνι.

Επίσης στο περιθώριο της έκθεσης, η χανιώτικη αποστολή απεκόμισε σημαντική εμπειρία για τα θέματα διαχείρισης της κρουαζιέρας, αφού αφενός συζήτησε με εκπροσώπους από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τον τρόπο λειτουργίας τους και αφετέρου επισκέφθηκε τους 2 επιβατικούς σταθμούς κρουαζιέρας στο λιμάνι της Μασσαλίας όπου οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου, αλλά και την επισκευαστική ζώνη του λιμανιού.

Σημειώνεται επίσης ότι το Λ.Τ.Ν.Χ. ως μέλος της Medcruise, (Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας), συμμετείχε στην Γενική Συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία τη Δευτέρα 26-11-2012. Επισημαίνεται ότι η Medcruise ασχολείται με την μελέτη θεμάτων ανάπτυξης και προώθησης των λιμανιών κρουαζιέρας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη της αποστολής του με υλικό τουριστικής προβολής.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Μπροκαλάκης σε δήλωση του τόνισε:

«τα τελευταία 3 χρόνια το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο Λιμάνι της Σούδας ύψους πάνω από 400.000 € από ίδιους πόρους, αφενός για να καταστεί το λιμάνι προορισμός κρουαζιέρας και αφετέρου για να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επιβάτες της κρουαζιέρας, με κυριότερες την ασφαλτόστρωση και τον εξωραϊσμό στο χώρο που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια προϋπολογισμού 230.000 €, την αγορά προσκρουστήρων προϋπολογισμού 70.000 € και τη διαμόρφωση μιας παλιάς αποθήκης σε χώρο υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας προϋπολογισμού 80.000 €, ενώ το τελευταίο διάστημα καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η μελέτη του πολυχρηστικού τμήματος και η μελέτη της επέκτασης του προβλήτα «Αδρίας», ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εντός του 2013 τα αντίστοιχα έργα προϋπολογισμού 18.000.000 € και 11.000.000 €.

Παράλληλα το Λ.Τ.Ν.Χ. θεωρεί πολύ σημαντική και επωφελή την συμμετοχή του σε εκθέσεις όπως αυτή της Μασσαλίας, όπου προβάλλει στις εταιρίες κρουαζιέρας το λιμάνι της Σούδας, τα πλεονεκτήματά του και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες του, σε συνδυασμό φυσικά με τον προορισμό Χανιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο της πόλης των Χανίων όσο και του Νομού συνολικά, με στόχο οι εταιρείες κρουαζιέρας να γνωρίσουν και να συμπεριλάβουν τα Χανιά στους μελλοντικούς τους προορισμούς.

Επιστέγασμα δε των συνεχών βελτιώσεων στα έργα υποδομής, της άψογης συνεργασίας και της συνολικής ικανοποίησης της εταιρείας Royal Caribbean από το Λιμάνι της Σούδας και την πόλη των Χανίων, είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει στο σχεδιασμό των δρομολογίων της για το 2013 και το 2014 σαν προορισμό το λιμάνι της Σούδας, με όλες τις θετικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία της πόλης και του Νομού συνολικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook