Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μετά τους έντονους τριγμούς που έχουν προκαλέσει οι προτάσεις για κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα τέκνα, φόρο 45% στα εισοδήματα 26.000 και άνω στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Απόδειξη η έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη αυτή την ώρα στο Μαξίμου.

Άλλωστε τα εκκρεμή θέματα και τα αγκάθια του φορολογικού αναμένεται να λυθούν σε σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, αφού οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναζητείται φόρμουλα με ισοδύναμα μέτρα, που όχι μόνον θα γίνουν αποδεκτά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά θα αμβλύνουν και τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται από βουλευτές της ΝΔ.

Ενδεικτικές της διάθεσης που οι δύο κυβερνητικοί θα προσέλθουν στη συνάντηση αυτή είναι οι δηλώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό σύστημα που χρειάζεται η χώρα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι «για να πείσουμε τον κόσμο ότι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ζητήματα φορολογικής νομοθεσίας και φορολογικής πολιτικής».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο ως «μια δοκιμασία και για την κυβέρνηση, τη βουλή, την κοινωνία, τη φορολογική διοίκηση και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου», προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του πιστεύει στην ανάγκη ενός εθνικού φορολογικού συστήματος που θα είναι προϊόν διαλόγου με την αγορά και τις κοινωνικές δυνάμεις και υποστήριξε:

«Δεν είναι μόνο το ζήτημα της φορολογικής μεταχείρισης των οικογενειών με παιδιά και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους. Το μείζον είναι να συνδέσουμε ζητήματα φορολογικής πολιτικής με ζητήματα φορολογικής διοίκησης, να μην αρκεστούμε στην εσωτερική κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ των δηλωμένων εισοδημάτων, αλλά να εντάξουμε στο φορολογικό σύστημα μη δηλωμένα εισοδήματα».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο Δ.Χατζησωκράτης μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι το κόμμα του δεν έχει ακόμη συμφωνήσει για το φορολογικό και ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να είναι τέτοιο που να χωράει τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε ο κ. Χατζησωκράτης.

«Θα προσπαθήσουμε αυτή τη βδομάδα για το \”ναι\”» είπε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook