Λίστα με 1.700 και πλέον φυσικά πρόσωπα δημοσίευσε η εφημερίδα «6 ημέρες» και απορίας άξιο πως και πάλι μία λίστα ξεσηκώνει το πανελλήνιο.

Η λογική της δημοσίευσης ίδια με την Λίστα Λανγκάρτ του Βαξεβάνη;

Θεωρώ πως όχι. Η λίστα Λανγκάρτ περιείχε στοιχεία καταθετών στο εξωτερικό, κάτι το οποίο μπορεί μεν να είναι προσωπικό δεδομένο, αλλά δεν αφήνει καμία υπόνοια για κάτι προς τους θιγόμενους.

Στην τωρινή λίστα όμως της εφημερίδας οι υπόνοιες είναι σαφείς και ξεκάθαρες: Ονόματα που ελέγχει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

Με απλά λόγια, ο γείτονας μου που είναι στην λίστα, εγώ που θα τον δω αύριο θα τον κοιτάξω ύποπτα και αυτός, είτε είναι φοροφυγάς, είτε δεν είναι, θα νιώθει ένοχος.

Μήπως με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα;

Προσωπικά θεωρώ πως ναι και πιστεύω ότι οι θιγόμενοι πρέπεί να κάνουν αγωγές, μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην εφημερίδα που το έγραψε αλλά και σε όσους το αναπαρήγαγαν, καθότι είναι έκθετοι απέναντι στους συμπολίτες τους, χωρίς αυτό να έχει αποδειχτεί. Αλλά και να αποδειχτεί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιευτεί εφόσον πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα.

Ας κάνει λοιπόν τους ελέγχους το κράτος, να κοιτάξει να εισπράξει ότι πρέπει, ας δίνει στην δημοσιότητα ποιοτικά στοιχεία κι ας αφήσουν κατά μέρος κάποιοι έξυπνοι, προκειμένου να πουλήσουν μερικά φύλλα παραπάνω, την διασπορά διχόνοιας μέσα στην κοινωνία, την διασπορά φημών και συκοφαντικών ειδήσεων, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στην κοινωνία και να μην λέει στο τέλος της ημέρας ο καθένας μας το γείτονα του κλέφτη, έτσι απλά γιατι το όνομα του είναι σε μια λίστα…

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook