To νέο portal του Youtube, “YouTube.com/create”, δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες του Internet που δεν έχουν πρόσβαση σε απλά μέσα ηχογράφησης, να δημιουργήσουν τα προσωπικά τους animated videos, χωρίς χρήση κάμερας ή ειδικού εξοπλισμού.

Μέσα από 3 εύχρηστες εφαρμογές, το GoAnimate, το Stupeflix και το Xtranormal μπορεί ο οποιοσδήποτε να χτίσει το δικό του κλιπάκι με τη χρήση avatars, backgrounds, ψηφιοποιημένης ομιλίας και πολλές άλλες ρυθμίσεις που παρέχονται από το Youtube εντελώς δωρεάν.

Βέβαια, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες λειτουργίες που διατίθενται κατόπιν αγοράς, όπως ειδικές ρυθμίσεις ήχου και animations, και σε τιμές που ξεκινούν από 10 δολάρια.

Η εν λόγω κίνηση, σύμφωνα με το ΥouTube, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην παροχή περισσότερων υπηρεσιών για τους χιλιάδες χρήστες του δημοφιλούς videochannel, καθώς οποιοδήποτε κέρδος από τη χρήση των εφαρμογών πηγαίνει στις εταιρείες που δημιούργησαν τις εφαρμογές, με το Youtube να επωφελείται μόνο από τη δημοσίευση των videos.

Μιας και οι εφαρμογές τρέχουν σε περιβάλλον και servers των developers, θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της διάθεσης των νέων υπηρεσιών, ώστε να σταθεροποιηθούν οι λειτουργίες και να βελτιστοποιηθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης στις χιλιάδες ζητήσεις των επισκεπτών.

FORCAMP.GR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook