Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, η ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Σκοπός της συνάντησής τους είναι να συζητήσουν τις μισθολογικές περικοπές, που πυροδότησαν τις διαδοχικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στο ραντεβού κατέληξε η πολύωρη συνάντησή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μενουδάκος, η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών Ελένη Διακομανώλη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Καραβοκύρης και ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος.

Στο μεταξύ, μέχρι την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η πλειονότητα των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τάχθηκε υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους κατά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσής τους.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα συνέλθει και πάλι η Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις την πορεία των κινητοποιήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook