Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 Ειδικότερα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επισήμανε ότι τα μέλη της πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα  για την λίστα μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση των πρωταγωνιστών.

 Επικαλούμενη μάλιστα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εννοώντας το δημοσίευμα του «Θέματος» για την εμπλοκή της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέφερε το αίτημα για εξέταση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς επίσης: τους  κ.κ Ηλία Πλασκοβίτη και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Μπάνο, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα και την  πρώην Διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών Χρύσα Χατζή.

 Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι απαιτείται και η κλήση του κ. Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να αποκαλύψει τι εννοούσε με την φράση του: «τώρα εξηγούνται ανεξήγητες επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου»  καθώς επίσης και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να κατονομάσει ποιο ήταν το πρόσωπο που κατέθεσε ψευδή στοιχεία στην επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ. Τέλος, επισήμανε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν την σχετική δικογραφία συμπεραίνοντας ότι  «πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των πολιτικών που διαχειρίστηκαν την λίστα».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook