Να συνεχιστεί η συνείσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών, παρά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ. Όπως έγινε γνωστό, το ελληνικό δημόσιο θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και αναίρεση της απόφασης ώστε να εκδικαστεί κατευθείαν από τον Άρειο Πάγο. Το υπουργείο Οικονομικών «ποντάρει» στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική τη συνείσπραξη του φόρου με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ανεπίλυτα προβλήματα παραμένουν όμως:

– Τι θα γίνεται στο μεσοδιάστημα μέχρι την εκδίκαση στον Άρειο Πάγο. Θα ζητηθεί γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αν μπορεί να στέλνει ή όχι η ΔΕΗ τους λογαριασμούς με το χαράτσι.

– Αν ο Άρειος Πάγος αποφανθεί ότι είναι υποχρεωτική η αποσύνδεση από λογαριασμούς το υπουργείο πρέπει να στήσει μηχανισμούς είσπραξης.

– Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρεται μόνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Με άλλα λόγια, δεν αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων οι λογαριασμοί ρεύματος εκδίδονται από άλλους ιδιώτες παρόχους.            

 

protothema.gr     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook