Συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Χανίων, έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το Συντονιστικό αγώνα για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Ιδρύματος..

Σύμφωνα με το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

\’Α) Ενισχύθηκε η πεποίθηση του Συντονιστικού ότι η υπολειτουργία της ΜΕΝΝ καθώς και η ζοφερή κατάσταση που βιώνουν τα νεογνά της Δυτικής Κρήτης και οι οικογένειές τους δεν πρόκειται να αλλάξει αν, επιτέλους, δεν υλοποιηθεί η απόφαση της ίδρυσης μιας πλήρους Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ως εκ τούτου διεκδικούμε, δικαιούμαστε και μπορούμε να έχουμε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και όχι Ενδιάμεσης, όπως άτυπα λειτουργούσε μέχρι τώρα.

Β) Αποφασίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις

1. Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και η ενημέρωση των πολιτών, ενώ την Παρασκευή 25-3 θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο από μέλη του Συντονιστικού

2. Καλείται ανοιχτή συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου με συνάντηση αντιπροσωπίας του Συντονιστικού με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου τη Δευτέρα 28 – 3, ώρα 7 μ.μ.

3. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στις περικοπές στη δημόσια Υγεία και Παιδεία και τις συγχωνεύσεις σχολείων και Νοσοκομείων, που θα γίνει στις 30 του Μάρτη και η οποία καλείται από το Συντονιστικό όργανο της ΟΕΝΓΕ και τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

4. Να εξεταστούν οι όροι της νομικής προσφυγής σχετικά με το ζήτημα, για την αναζήτηση ενδεχόμενων διοικητικών ή και άλλου τύπου ευθυνών για την χρόνια υπολειτουργία της Μονάδας.

5. Να οριστεί και να προετοιμαστεί μια ημέρα κεντρικής δράσης με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Ως τώρα έχουμε την προφορική δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων καθώς και των περιφερειακών συμβούλων του Νομού για εισήγηση του θέματος στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ψήφισμα υποστήριξης της ΜΕΝΝ έχει εγκριθεί από την ΤΕΔΚ Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων, η Ενωση Γονέων, η Ενωση γιατρών του ΕΣΥ Νοσοκομείου Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ Χανίων, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Ιδιωτών Παιδιάτρων, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ.ά., ενώ μια σειρά από Συλλόγους και Σωματεία έχουν εγκρίνει ψήφισμα υποστήριξης της ΜΕΝΝ\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook