Βροχή ανακοινώσεων έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο και αφορούν το σχεδιασμό για τις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς \”Η Φαιστός\” με δημόσια επιστολή εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με τον τρόπο που προωθείται ο σχολικός Καλλικράτης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ανησυχίες του για τις παιδαγωγικές επιπτώσεις που αυτός θα έχει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει

Χιλιάδες οργανικές θέσεις δασκάλων και καθηγητών θα κερδίσει η κυβέρνηση και θα χάσει η εκπαίδευση» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, όπου και προστίθεται:

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν συγκροτούν το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων. Έπεται και δεύτερο καθώς όπως δηλώνει η υπουργός Παιδείας, οι συνενώσεις αποτελούν πάγια τακτική. Το δεύτερο κύμα θ’ αποτελειώσει τα σχολεία της υπαίθρου. Η πλασματική δημιουργία μιας τεράστιας δεξαμενής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών σχεδόν θα μηδενίσει το κοντέρ των διορισμών για τα επόμενα χρόνια».

Η ανακοίνωση το συλλόγου καταλήγει ως εξής:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα σέβεται τις ανάγκες των παιδιών μας, θα αναπτύσσει την κρίση, τη δημιουργική σκέψη, που θα απελευθερώνει και δε θα κατηγοριοποιεί, με κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή ανάλογη με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. Ο στόχος μας είναι κοινός. Πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ο κοινός αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών είναι ο μόνος δρόμος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook