Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της πόλης του Αγίου Νικολάου στον φερώνυμο ναό, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου και του ιερού κλήρου της περιοχής παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου που παρακολούθησε τον όρθρο και τη θεία λειτουργία.

Αμέσως μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου και αγιασμός στο μικρό λιμανάκι με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου.

Στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού Λασιθίου κ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.