O πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό Τύπο εξέφρασε την ανησυχία του για την μερική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα από κεντρικές τράπεζες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρηματοδοτεί ένα μέρος των πρόσθετων αναγκών της μέσω των βραχυπρόθεσμων τίτλων, για τους οποίους δεν υπάρχει ουσιαστικά αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Welt am Sonntag».

Οι τίτλοι αυτοί θα πρέπει συνεπώς να αγοραστούν «κυρίως από εθνικές τράπεζες, που χρηματοδοτούνται με τη σειρά τους σε μεγάλο βαθμό από πόρους της κεντρικής τράπεζας», πρόσθεσε εκφράζοντας τέλος «ανησυχία που οι κεντρικές τράπεζες καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Στη συνέντευξη ο Βάιντμαν επανέλαβε την αντίθεσή του σε κάθε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

«Η μείωση των επιτοκίων που αποφασίστηκε και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αντιπροσωπεύουν ήδη μια περικοπή του χρέους», εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος σύμφωνα με τον οποίο, μια διαγραφή του χρέους «θα επιβράβευε τα λάθη προηγούμενων προγραμμάτων, χωρίς να επιλύσει τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook