Λες και ήταν δικό τους το χωράφι, συμπεριφέρονταν εννέα Βούλγαροι που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέρα- μεσημέρι στην Δράμα να βγάζουν τις… πατάτες έχοντας εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα γεωργικά εργαλεία και σακιά!

Όπως αποκαλύφθηκε, από το ίδιο χωράφι που ανήκει σε ομογενή, είχαν «σηκώσει» συνολικά… 15 τόνους πατάτες μέσα σε δύο μέρες!

Οι αλλοδαποί, πέντε άνδρες ηλικίας 27, 25, 44, 48 και 23 και τέσσερις γυναίκες 21, 19, 47 και 21 χρόνων, πιάστηκαν στα… πράσα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και συνοριοφύλακες μέσα στο αγρόκτημα του θύματος στο Οχυρό Δράμας, τη στιγμή που είχαν φορτώσει σε ένα mini bus 30 σακιά πατάτες συνολικού βάρους 900 κιλών και αξίας 450 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν οκτώ γεωργικά εργαλεία και 220 κενά σακιά των 30 κιλών.

Όταν ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ειδοποιήθηκε για τη σύλληψη, έτρεξε στο αγρόκτημά του να δει τι είχε συμβεί. Και τότε, ανακάλυψε έκπληκτος πως μέσα σε δύο 24ωρα που δεν είχε πάει να ελέγξει, όλη του η παραγωγή πατάτας είχε κάνει… φτερά!

Οι δράστες φέρονται να άρπαξαν άλλους 14 τόνους αξίας 7.500 ευρώ, που όμως δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τους «πέρασαν» στην πατρίδα τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Δράμας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook