Στο πλαίσιο του έργου Διασυνοριακή Καθοδήγηση για τη Δικτύωση & Ανάπτυξη Νέων Καινοτόμων Επιχειρήσεων – Mentoring Startups (MESUP) προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας MESUP.

Η κεντρική ιδέα του έργου Διασυνοριακή Καθοδήγηση για τη Δικτύωση & Ανάπτυξη Νέων Καινοτόμων Επιχειρήσεων – Mentoring Startups (MESUP) είναι η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων και πιλοτικών εφαρμογών με στόχο τη συνεργασία θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Κύπρο για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων – τεχνοβλαστών (spin-off).

Το έργο MESUP υλοποιείται από δύο εταίρους από Κρήτη και Κύπρο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας / Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και το Διογένη Εκκολαπτήριο Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Κύπρου Λτδ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013»

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας MESUP που θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια, έχει σκοπό να προωθήσει έμπρακτα την επιχειρηματική κουλτούρα στην Κρήτη πρωτίστως αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τη Κύπρο.

 Ο Διαγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές, φοιτητές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις καθώς και σε υφιστάμενες νεοφυείς επιχειρήσεις να καταρτιστούν σε θέματα σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων, να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασιών και να ανταγωνιστούν με τις καινοτόμες ιδέες τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να λάβει μέρος αφού δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά και συμμετάσχει στην κατάρτιση μέσω της πλατφόρμας moodle.

Στόχοι του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP είναι:

• Η προώθηση της κουλτούρας επιχειρηματικότητας στους νέους από τις περιοχές των εταίρων

• Η δημιουργία ενός βήματος συνεργασίας για νέους ερευνητές, φοιτητές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και να συνεισφέρει στην δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών

• Η δημιουργία συστάδας (cluster) νέων καινοτόμων επιχειρήσεων στις περιοχές των εταίρων

• Η υποστήριξη της διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου προς όφελος των νέων καινοτόμων επιχειρήσεων

Ο νικητής θα επιλεγεί από ειδική επιτροπή κριτών και θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο και σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έργου.

Το βραβείο θα συνοδεύεται από αναμνηστικό πιστοποιητικό καθώς και έπαθλο:

Πρώτο Βραβείο: Κάλυψη Εξόδων Συμμετοχής σε Venture Forum αξίας μέχρι €2,000.

Ο Διαγωνισμός συντονίζεται από επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των εταίρων του έργου MESUP και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.

Πληροφορίες για το Διαγωνισμό, τις σημαντικές ημερομηνίες καθώς και τα κριτήρια επιλογής στην ιστοσελίδα του έργου www.cycrete-mentor.eu και στο www.stepc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook