Κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή της Σχολής Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Μιχάλη Ταταράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απηύθυνε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2012, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με θέμα την πολυεπίπεδη τροχοπέδη στην ακαδημαϊκή προαγωγή του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα συνιστά διεθνή ακαδημαϊκό πόλο αριστείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.

Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αδυναμία παροχής στέγασης από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, λόγω της πλήρης έλλειψης υποδομών, γεγονός το οποίο επηρεάζει αρνητικά τόσο τους ημεδαπούς φοιτητές που δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σπουδών τους, ειδικά με την κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα, όσο και τους αλλοδαπούς φοιτητές Erasmus που επισκέπτονται τη Σχολή, ενώ αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης διευκρινίζει ότι, τον Απρίλιο του 2008, η Σχολή Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης είχε καταθέσει σε σχετική Ομάδα Εργασίας της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, η οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων και στην δημιουργία υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας για την αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης των φοιτητών του Ιδρύματος.

Πιο πρόσφατα, ο κ. Βουλγαράκης απηύθυνε έγγραφο (αριθ. πρωτ. 27760/21.09.2012) μέσα από το οποίο πρότεινε λύση στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών με την ελάχιστου κόστους αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων των Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης τελειώνει την επιστολή του με την παράκληση στους αρμοδίους υπουργούς να ενεργήσουν έτσι ώστε να γίνει εφικτή η εκμετάλλευση των αναξιοποίητων δημοσίων κτιρίων της πόλης, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook