Στην Ιπποκράτους δίνουν συνέχεια στη διαμάχη με τον σύνδεσμο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο από την πλατεία Συντάγματος με προορισμό την Ακρόπολη κατά του ρατσισμού. Την ίδια ώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν αποτελεί λόγο για εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί λόγο για εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Απάντηση στην κρίση είναι οι οργανωμένες πολιτικές που καταπολεμούν τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό για όλους τους ανθρώπους που διαβιούν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους.

Η προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών δεν είναι «πολυτέλεια». Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.

Οι πολιτικές δυνάμεις που βασίζουν τον δημόσιο λόγο τους στον αποκλεισμό ομάδων του πληθυσμού από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κηρύσσουν το μίσος προς τη διαφορετικότητα αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή, αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πρωτοβουλία του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Αντιρατσιστικών Οργανώσεων (EGAM) και καλεί στην αντιρατσιστική σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας από την Βουλή των Ελλήνων προς την Ακρόπολη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 3 μμ.

Η πορεία έχει την επίσημη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ».