Στα πλαίσια του προγραμματισμού αναβάθμισης της παροχής υπηρεσιών υγείας των νοσοκομείων του νησιού και την ενίσχυση τους με μηχανήματα και διαγνωστικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας.

.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα προμήθειας και η δυνατότητα εγκατάστασης σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, μονάδας PET CT καθώς και ενός μαγνητικού τομογράφου 3 Tesla.

Για τον μαγνητικό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας 3 Tesla αποφασίστηκε ομόφωνα η κατά πράξη προμήθεια του.

Για την προμήθεια μονάδας PET CT αποφασίστηκε η επανεκτίμηση σκοπιμότητας εγκατάστασης και λειτουργίας του στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Κρήτης, καθώς και η σύνταξη σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης, τα συμπεράσματα της οποίας θα εκτιμηθούν με την ολοκλήρωση της, σε νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Στην σύσκεψη εκτός του Διοικητή 7ης Υ.ΠΕ κ. Μάνου Φραγκιαδουλάκη και του Υποδιοικητή της κ. Νικήτα Καλογιαννάκη, είχαν κληθεί και συμμετείχαν από το ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής του κ. Ν. Κοκκίνης, ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας Καθηγητής Α. Μαργιωρής, ο Δ/ντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής Καθηγητής Ν. Καρκαβίτσας, ο Δ/ντής Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης Αν. Καθηγητής Απ. Καραντάνας, ο Δ/ντής της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας Καθηγητής Β. Γεωργούλιας και ο Επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Κ. Περισυνάκης