Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ\’ από αύριο μπαίνει στην παρέα του Twitter!  Την ημέρα του εορτασμού της Παναγίας της Γουαδελούπης ο @pontifex θα επικοινωνεί τα μηνύματα της Καθολικής Εκκλησίας από το λογαριασμό του. Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερο σύμβουλο επικοινωνίας του Βατικανού: «Ο πάπας επιθυμεί να απευθυνθεί σε όλους».

Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα απαντούν σε ερωτήσεις πιστών που έχουν αποσταλεί στον #askpontifex.

«Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει \’πάπας\’, αλλά και \’δημιουργός γεφυρών\’», δήλωσε ο Μπερκ.

«Ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν.

Αν και αναμένεται να αποκτήσει πολλούς «φίλους» στο twitter, ο πάπας Βενέδικτος δεν θα «ακολουθεί» κανέναν.

Η σελίδα του twitter του πάπα είναι σχεδιασμένη κίτρινη και λευκή, τα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού, αλλά και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

Πάντως το Βατικανό έχει διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο λογαριασμός του ποντίφικα να μην γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Μόνο ένας υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται μηνύματα στο twitter.

«Η παρουσία του πάπα στο twitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα», σημείωσε ο Μπερκ.

Ο πάπας Βενέδικτος, που εξακολουθεί να γράφει στο χέρι τους λόγους και τα βιβλία του, έχει δώσει την ευλογία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook