Ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων, και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εξετάστηκε στην διάρκεια της σημερινής σύγκλισης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, (ΣΟΠΠ), που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφεριεάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και την παρουσία των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων Αλέκου Ξωμεριτάκη, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, και του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννη Τζανοκωστάκη .

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου έως σήμερα, όπου έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει ανταποκριθεί πλήρως και υπάρχει μια άριστη συνεργασία με τους δήμους τις υπηρεσίες αλλά και τους φορείς.
Ειδικότερα στην περιοχή της Βιάννου που επλήγει από τις πυρκαγιές, « έχουν γίνει μεγάλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και για αυτές έχουμε λάβει ακόμα και ευχαριστήριες επιστολές από τα τοπικά συμβούλια και από κατοίκους της περιοχής.

Θα έλεγα ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην Βιάννο, και αυτό έγινε με συστηματική και οργανωμένη δουλειά με αντιπλημμυρικά έργα στην διάρκεια του φετινού Καλοκαιριού», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.
Παράλληλα ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε ότι, όπου έχει απαιτηθεί, έχουν γίνει διανοίξεις σε ρέματα και σε εκτάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα, που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ακόμα ότι εκκρεμεί μια μικρή αντιπλημμυρική παρέμβαση στην περιοχή του Γιόφυρου, που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook