Η δημοτική παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την αποχώρησή της από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Η ανακοίνωση:

«Η Δημοτική μας ομάδα αποχώρησε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των θεμάτων που αφορούσαν τον αθλητισμό και που η ίδια είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ενέργειά αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της Δημοτικής Αρχής, που στην ουσία αμφισβήτησαν το δικαίωμα και την υποχρέωσή να ασκήσουμε τον ρόλο μας σαν παράταξη της μειοψηφίας, με απαξιωτικές εκφράσεις όπως «έχετε άποψη επί παντός επιστητού». Αυτό ακριβώς φαίνεται να τους ενοχλεί, ότι δηλαδή έχουμε άποψη, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, αναδεικνύουμε θέματα, ασκούμε κριτική και προτείνουμε λύσεις. Ανάλογη συμπεριφορά στην ίδια συνεδρίαση υπήρξε εκ μέρους του προεδρείου και προς τον πρώην δήμαρχο Σούδας, με εκφράσεις όπως «είδα φώς και μπήκα».

Η συμπεριφορά τους επανειλημμένα δείχνει ότι ενοχλούνται αφάνταστα από την κριτική, από τις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης και οτιδήποτε αποκαλύπτει τις αδυναμίες τους σαν Δημοτικής Αρχής και τις αντιθέσεις της Δημοτικής τους Ομάδας. Πρέπει να συμβιβαστούνε με την ιδέα ότι δεν έχουμε σκοπό να μετατραπούμε σε μαριονέττες και ότι θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε ενεργή και δημιουργική αντιπολίτευση με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ζωής των δημοτών της πόλης μας.

Για την Δημοτική Παράταξη

Βάμβουκας Τάσος Κουρούσης Χαράλαμπος
Αλεξανδράκης Νεκτάριος"