Ψήφισμα Διαμαρτυρίας απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στον Υπουργό Ανάπτυξης κ Κωστή Χατζηδάκη.

Το κείμενο αναλυτικά:

"Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στο Ρέθυμνο, σχετικά με τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα μέλη του Δ.Σ. εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

« Mε πολύ μεγάλη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης τις προθέσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις κωμοπόλεις, τα κεφαλοχώρια και τα χωριά της Κρήτης, επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων των εμπορικών κέντρων και σφραγίζει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού.

Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό τη μικρομεσαία επιχείρηση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή, μέσα στην κρίση και σε περίοδο βαθιάς ύφεσης.

Με αυτές τις μεθοδεύσεις άραγε θα έρθει η ανάπτυξη;
Αυτό που λείπει από την αγορά είναι οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων; Η τα χρήματα;

Mε την ανεργία στο 27%, με μισθούς πείνας που δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης, οι καταναλωτές χρειάζονται τις Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα;

Aφού πρώτα εξαθλιώσατε τους εργαζομένους, κλείσατε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τώρα έρχεστε να μας ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ.
Να διαλύσετε ότι απέμεινε όρθιο.
Να διαλύσετε την ελληνική οικογένεια, την κοινωνική συνοχή, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παραχωρήσετε όλο τον εμπορικό τζίρο στις λίγες και εκλεκτές σας πολυεθνικές.

Σας καλούμε να επιδιώξετε ΑΜΕΣΑ διάλογο με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να ακούσετε τις προτάσεις και τις θέσεις μας και όχι μονομερώς να αποφασίζετε εσείς για τον αφανισμό μας.

Να γνωρίζετε ότι θα μας βρείτε απέναντι σας, σε καμμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε τις παράλογες προθέσεις του Υπουργείου σας και οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές.

Και ως πρώτη αντίδραση μας, σας ενημερώνουμε και ενημερώνουμε και τους Εμπόρους και το Καταναλωτικό κοινό της Κρήτης, ότι

τα καταστήματα στην Κρήτη θα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.-"