Εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη υποδέχτηκαν την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής Περιόδου. Το Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Σγουρός, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη, ο κ. Λεβέντης Γιάννης, μέλος της επιτροπής τουρισμού, ο κ. Ζαχαρίας Σταυράκης, εκπρόσωπος της εταιρείας Candia Trust LTD καθώς και δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το «Thomson Celebration» προσέγγισε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στις 7 το πρωί και παρέμεινε έως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ οι 1200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέκλυσαν κυριολεκτικά την πόλη παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου και απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και τις ομορφιές στα μέρη που περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν με σύμμαχο τον όμορφο ανοιξιάτικο καιρό.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να καλωσορίσει την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι , έστειλε πρόσκληση στον εκπρόσωπο της εταιρείας αλλά και στον πλοίαρχο με την οποία ενημέρωνε τους επισκέπτες και το πλήρωμα για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου καθώς επίσης και για τα αξιοθέατα της περιοχής μας. Η επιστολή του Δημάρχου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του πλοίου και διανεμήθηκε σε όλους τους επιβάτες κατά την άφιξή τους στον Άγιο Νικόλαο. Κατόπιν τούτου ο Δήμαρχος έλαβε ανοιχτή πρόσκληση στο κρουαζιερόπλοιο από τον πλοίαρχο κ. John Westgarth-Pratt» ο οποίος τον ευχαρίστησε για το πολύ ευγενικό γράμμα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κρουαζιερόπλοιο ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου αντάλλαξαν δώρα χαρίζοντας στον πλοίαρχο το βιβλίο της πόλης του Αγίου Νικολάου, διαφημιστικό υλικό και παραδοσιακά γλυκίσματα που πρόσφερε ο Συνεταιρισμός Γυναικών της Κριτσάς.

Στη συνέχεια όλοι μαζί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον πλοίαρχο για τις υπηρεσίες και τους χώρους του κρουαζιερόπλοιου ενώ σε εστιατόριο του πλοίου προσφέρθηκαν ποτά και γλυκίσματα στους καλεσμένους. Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για την πορεία του τουρισμού και την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε σχετικά με τις προσεγγίσεις του «Thomson Celebration» στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Ο πλοίαρχος ανέφερε στον κ. Κουνενάκη αναλυτικά τα σχόλιά του σχετικά με τα υπόλοιπα λιμάνια που επισκέπτονται και είπε χαρακτηριστικά ότι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο όμορφους και γραφικούς προορισμούς σύμφωνα με τις γνώμες και απόψεις που καταθέτουν οι επισκέπτες μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook