Έτοιμοι για αγώνα διαρκείας είναι οι φαρμακοποιοί, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις απεργίες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω παρά τις οργισμένες αντιδράσεις εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στέλνει την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ότι η πρότασή του θα είναι ο κλάδος να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ κατηγορηματικά τόνισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοπεί η πίστωση από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι φαρμακοποιοί-όπως τόνισε-έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο.

Στον Πειραιά, ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής Δευτέρα και Τρίτη, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

Στη Βουλή την Τετάρτη το νομοσχέδιο

Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στις οργισμένες αντιδράσεις των φαρμακοποιών και στέλνει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη σχεδόν ολοκληρωτική απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νομοσχέδιο  είναι συνεπές με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από το Μνημόνιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως αναφέρουν

Υπενθυμίζεται ότι το νοµοσχέδιο:

-Καταργεί τους ιδιοκτησιακούς περιορισµούς που υπήρχαν ώς τώρα σε σχέση µε τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων.

-Δίνει την ευχέρεια στους φαρµακοποιούς να επεκτείνουν ανεµπόδιστα τις ώρες και ηµέρες λειτουργίας των φαρμακείων

-Δίνει το δικαίωµα σε όποιον επιθυµεί και διαθέτει τις υπό του νόµου προβλεπόµενες αναγκαίες προϋποθέσεις, να ασκήσει το επάγγελµα του φαρµακοποιού.

-Μειώνει στους 1.000 κατοίκους ανά φαρµακείο το κριτήριο για το άνοιγµα ενός φαρµακείου – ώς τώρα ίσχυε το κριτήριο του 1 φαρµακείου ανά 1.500 κατοίκους.

-Δίνει την ευχέρεια σε φαρµακοποιούς να δηµιουργούν εταιρείες φαρμακείων υπό µορφή Ο.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook