Για απομάκρυνση του \”σύννεφου αβεβαιότητας\”, για μία νέα ευκαιρία αποκατάστασης της ελπίδας και αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού με την εκταμίευση της ελληνικής δόσης.

\”Σήμερα τελειώνει μία μεγάλη και δύσκολη περίοδος για Ελλάδα, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, καλύτερη κι όχι ισοπεδωμένη, ισχυρότερη κι όχι απομονωμένη\”, είπε ο κ. Σαμαράς.

\”Τα χρήματα που εκταμιεύονται σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές που ήδη γίνονται, αποτελούν δικαίωση και αφετηρία. Δικαίωση για την πολιτική τριών κομμάτων, που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι την καταστροφή της\”, πρόσθεσε, ευχαριστώντας από καρδιάς τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη και τους βουλευτές τους.

\”Οι Έλληνες έχουν στέρεους πλέον λόγους για να αισιοδοξούν, γιατί θα πάρουν μέσα στους επόμενους μήνες 52,5 δισ. ευρώ και από αυτά, τα 40 περίπου θα μείνουν στην Ελλάδα. Από τα υπόλοιπα, τα 11 σβήνουν χρέος 20 δισ. ευρώ. Ούτε τέτοια πρόβλεψη είχε γίνει προηγουμένως\”, σημείωσε ακόμη.

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, πως μέσα στους επόμενους μήνες \”το κράτος θα ξεχρεώσει όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, ώστε να υπάρξει ρευστότητα και να δοθούν πάλι δάνεια στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να φρενάρουμε την ανεργία\”.

\”Το σύννεφο αβεβαιότητας απομακρύνθηκε οριστικά\”, πρόσθεσε, εκτιμώντας πως εφεξής θα προχωρήσουν στην Ελλάδα επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Όπως είπε ακόμη, κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν όλα αυτά και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν, πως κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα 10 χρόνια, τα χρεολύσια για 15 χρόνια, πως οι τράπεζες μας επιστρέφουν τα κέρδη τους.

\”Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους από δω και πέρα\”, τόνισε λίγο νωρίτερα, σε σύντομη δήλωσή του στους δημοσιογράφους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook