Συνελήφθη, με ένταλμα της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη, θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε επιχειρήσεις συμφερόντων του.

Ο Λ.Λαυρεντιάδης, ο οποίος δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί, για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων, κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση εξόδου σε βάρος του.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank (μαζί με 26 ακόμα άτομα) για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Proton, ύψους 701 εκατ. Ευρώ.in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ