Εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συνεδρίασε σήμερα και, με ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία \”ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.\” του αποκλειστικού ελέγχου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία \”ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.\”, με δεδομένο ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την συγχώνευση και της Αγροτικής Τράπεζας με την Τράπεζα Πειραιώς.

Συνοπτικά, με την απόφαση συγκέντρωσης των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά, με καταβολή τιμήματος 95 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– 1.14,7 δισ. ευρώ επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού της Αγροτικής, εκ των οποίων δάνεια μετά από προβλέψεις 10,6 δισ. ευρώ και λοιπά στοιχεία ενεργητικού 4,2 δισ. ευρώ.

– 2.21,4 δισ. ευρώ επιλεγμένα στοιχεία παθητικού της Αγροτικής, εκ των οποίων 14,3 δισ. ευρώ καταθέσεις, 6,7 δισ. ευρώ διατραπεζικές υποχρεώσεις και 0,4 δισ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις.

– 3.Το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής στην Ελλάδα, περιλαμβανομένου ενός καταστήματος στη Φρανκφούρτη Γερμανίας, τις εγκαταστάσεις της και τα εμπορικά σήματα που της ανήκουν.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook