Ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Ελλάδα «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, Ακμπαρ Αλ Μπάκερ, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να ανακοινώσει την έναρξη της τακτικής πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη.

«Η κρίση στην Ελλάδα είναι προσωρινή. Βλέπω μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι η χώρα σας θα βγει ισχυρότερη από την κρίση», ανέφερε.

Ο Αλ Μπάκερ σημειώνει ότι «η Qatar είναι εδώ για να μείνει» κι επιβεβαιώνει ότι έχει σχέδια για μελλοντική επέκταση των δρομολογίων από και προς τη χώρα μας. «Η Νέα Υόρκη είναι μία τέτοια επέκταση. Και θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, που θα ανοιχτεί μπροστά μας για για να υπηρετήσουμε τους έλληνες» τονίζει.

Σε ερώτηση για το εάν το Κατάρ θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στην αποκρατικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας απάντησε: «Πρώτα μας ενδιαφέρει να βάλουμε τον οίκο μας σε τάξη. Θέλουμε να φτιάξουμε το αεροδρόμιό μας και να το θέσουμε σε λειτουργία. Μετά θα δούμε».

«Η Ελλάδα είναι μία σπουδαία χώρα και έχει τεράστια δυναμική. Όμως, η κακοδιαχείριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σας έφεραν εδώ που είστε. Ξέρω ότι μερικές φορές όταν είσαι σοβαρά άρρωστος πρέπει να πάρεις ένα πολύ πικρό φάρμακο, όμως θα γίνεις καλά» τονίζει ο Αλ Μπάκερ, παρομοιάζοντας την ελληνική οικονομία με «καρκινοπαθή που κάνει χημειοθεραπεία».

«Ο καρκίνος σας ήταν ότι ο κόσμος δεν ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του. Δεν πληρώνατε φόρους, δεν ήσασταν ειλικρινής με την κυβέρνησή σας και ζούσατε πέραν των δυνατοτήτων σας. Ήταν σαν να βγάζατε 100 ευρώ το μήνα και να ξοδεύατε 500. Έτσι, βρεθήκατε σε δυσκολία» είπε κλείνοντας.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook