Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, σε σχέση με την τραπεζική ένωση ενημερώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από έντονη συζήτηση, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς, προέκυψε πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής και οικονομικής ένωσης.

«Ρεαλιστικά μιλώντας, οι αντιρρήσεις που ακόμα υπάρχουν αφορούν στη χρηματοδότηση, στο πώς δεν θα δημιουργήσουν αντικίνητρα και ακαμψίες και στο πώς θα αντιμετωπιστεί γενικότερα το θέμα του χρέους».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι για την Ελλάδα η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει; «δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Περνάμε στη φάση της απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας, γιατί χωρίς επενδύσεις στη χώρα δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη» σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα αποτελέσματα του Eurogroup, λέγοντας ότι στα παρασκήνια της Συνόδου υπήρξαν θετικά σχόλια για τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων.

«Αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία για την Ελλάδα ταυτόχρονα γίνεται επιτυχία για την Ευρώπη» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι πλέον βέβαιη, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή: «μόλις το προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε.

Σχετικά με τα χρήματα της δόσης που ΄θα έρθουν στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η χώρα αποκτά μια μεγάλη ευκαιρία που πλέον είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει.

«Για άλλους η δόση θα φέρει ανακούφιση άμεσα, για άλλους αργότερα, για άλλους απλά θα αλλάξει την ψυχολογία. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη δύσκολα θα μπορούσαμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία» εξήγησε.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook