Ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και η Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Αρκαλοχώρι μέσα από ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ενεργά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου, ενώ παράλληλα συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αρκαλοχώρι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Δράσεις εθελοντισμού με χαρακτήρα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά είναι οι βασικές κατευθύνσεις στις οποίες αναπτύσσονται οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
10:00 – 14:00, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
- «Χάρισέ το με αγάπη»! Συλλέγουμε ενδύματα, υποδήματα, βιβλία & παιχνίδια τα οποία θα διατεθούν μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. (Σύλλογοι Γονέων 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου)

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
19:00, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
- Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
- Ζωντανό κρητικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου
- Χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, τη σχολή κρητικών χορών Μακράκη – Παπαδάκη Χριστίνα και τη σχολή κρητικών χορών Μαυρόκωστας (παράρτημα Αρκαλοχωρίου).

18 – 20 Δεκεμβρίου 2012
(10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00) δίπλα στο γραφείο Πέλεκυς Tours
- Παζάρι Χριστουγεννιάτικων ειδών. Ο σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου σας προσκαλεί να αγοράσετε Χριστουγεννιάτικα είδη, φτιαγμένα με αγάπη από τα παιδιά του σχολείου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012
9:00
- Διανομή Πακέτων Αγάπης από τον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου.

21 – 24 Δεκεμβρίου 2012
(10:00 – 20:00 πρώην κατάστημα Παγκρήτιας Τράπεζας)
 Χριστουγεννιάτικο εορταστικό παζάρι δώρων για τα παιδικά γεύματα της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
18:00 Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Ανδρέα Κρήτης
- Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης θα παρουσιάσει εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012
10:00 – κεντρική οδός
 Κάλαντα από τα κατηχητικά σχολεία των Ενοριών Αρκαλοχωρίου

18:00 – έξω από την Τράπεζα Χανίων
- Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής από το γυμναστήριο Body Slim με θέμα «Μια φορά κι έναν καιρό… χιονάνθρωποι και ξωτικά έπαιζαν με τα αστέρια»
 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Ρούντολφ…» μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας δείχνει πως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και σημαντικός για αυτό που είναι… (Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καλομοίρη Ζωή - Μαρίνη Βαλιάνα)
- Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του χορού, σκορπίζοντας παντού χαρά, κέφι και πολλές ευχές. (Σχολή Χορού Χοροέκφραση)
- Οι Νεράιδες των παραμυθιών θα είναι μαζί μας, διαβάζοντας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στους μικρούς μας φίλους (Υλικό Ονείρων)
- Ψήνουμε κάστανα για όλους (Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου)

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012
10:00
 Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου «Αναγέννηση» ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012
22:00
- Χοροεσπερίδα από τον Όμιλο Φιλάθλων Αρκαλοχωρίου (ΟΦΑ) στο κέντρο Πάνθεον με το συγκρότημα κρητικής μουσικής του Μανώλη Στεφανάκη. (είσοδος με πλήρες γεύμα 15€)

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012
17:00 – Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
- Τα κορίτσια από την εκπομπή Υλικό Ονείρων γίνονται ξανά νεράιδες των παραμυθιών και διαβάζουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους τα καλικατζαράκια από το φροντιστήριο αγγλικών της Ιωάννας Ζορμπαδάκη που θα διαβάσουν παιδικά γράμματα στον Άγιο Βασίλη.
- Ο Άγιος Βασίλης με το βοηθό του θα είναι μαζί μας για να παραλάβουν τα γράμματα που θα γράψουν οι μικροί μας φίλοι και να φωτογραφηθούν μαζί τους.
- Ζωγραφική και κατασκευή εορταστικών καρτών από τα παιδιά. (Σύλλογος Παιδικού Σταθμού Αρκαλοχωρίου)
- Ο «Εμποράκος» στην άλλη πλευρά θα προσφέρει δωρεάν μαλλί της γριάς σε όλους (προσφορά των καταστημάτων της πόλης)
- Τραταρίσματα: φτιάξτε και φέρτε το σκουτελικό σας κι ελάτε να τραγουδήσουμε και να αλληλοκεραστούμε.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013
10:00-14:00 – πρώην Παγκρήτια Τράπεζα
- Μαζεύουμε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό. (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου)