Τηλεγράφημα του, γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Steinmeier θεωρεί βέβαιο ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών.

«Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Frank Walter Steinmeier επιτέθηκε με δριμύτητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω της στάσης της στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Το χρονοδιάγραμμα για την ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία δείχνει ότι οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν ως ένα χρονικό σημείο μετά το 2013, δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag. Κατά τον κ. Steinmeier, η κυβέρνηση δε θέλει να βάλει σε προτεραιότητα τα ευρωπαϊκά μέτρα εξυγίανσης, αλλά προτιμά να μη φανερώσει στους ψηφοφόρους της δυσάρεστες αλήθειες και να μεταθέσει τα πάντα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές».

«Ο κ. Steinmeier ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι υπολογίζει ότι θα υπάρξει κούρεμα χρέους για την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν πιστεύει ότι μπορεί να αποφευχθεί. Κατά τον ίδιο, η πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ οδηγεί αναπόφευκτα προς τα εκεί».

«Κατά τον κ. Steinmeier, πιο επικίνδυνη κι από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Η εμπιστοσύνη των αγορών στην ιταλική οικονομία δεν έχει επιστρέψει, δήλωσε ο Γερμανός πρώην ΥπΕξ. “Μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Μόντι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι στην Ιταλία δε θα πέσουν στα δίχτυα λαϊκιστών, που υπόσχονται εύκολους δρόμους εξόδου από την κρίση», σημειώνει.

zoomnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook